Memorandum Katedry církevních dějin a literární historie

Memorandum Katedry církevních déjin a literární historie dékanovi Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy

Praha, 30. září 2024

Vázeny pane dekane,

v návaznosti na Vaše rozhodnutí z minulého týdne, kdy namísto prodloužení pracovních smluv navrhujete změnu pracovního zařazení dr. Evy Dolezalové a dr. Michala Charypara z akademických pozic na pozice lektorü, bychom Vás rádi upozornili na závazná rizika, která z tohoto kroku vyplyvají.

Tato změna totiž bezprostředně ohrožuje nejen aktuální akreditace programu Dějiny evropské kultury (Bc., Mgr.), ale také budoucí reakreditace a probíhající přípravu nového studijního programu European Culture Studies.

Kolegové dr. Eva Dolezalová, dr. Michal Charypar a dr. Klára Kudlová nepodepísou nabizene smlouvy, nebot odmítají tímto zpủsobem participovat na faktickém rozkladu Katedry cirkevnich déjin a literární historie a na podvázání její schopnosti garantovat výuku pro stávající i budoucí studenty.

Vzhledem k vyse uvedeným skutecnostem Vás zádáme, abyste prodlouzil vsechny koncicí pracovní smlouvy v púvodní podobe, jak jste opakované prisliboval od kvëtna tohoto roku kolektivu nasich pracovníkủ i vedoucímu katedry doc. Marku Smídovi.

Dále Vás prosíme, aby do 4. rijna 2024 doslo ke zrusení funkce koordinátora pro hospodareni, kterou aktuálné zastává doc. Jakub Jinek. Zrízení této funkce se dle naseho názoru neslucuje s demokratickými principy rízení nasí fakulty, a navíc je doc. Jinek prímo zodpovedný za soucasnou situaci.

S úctou,

Katedra církevních dějin a literární historie


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *